Chcemy rosnąć, prawda? To nie możemy jeść jakiś tam gofrów. Musimy zjeść najprawdziwsze gofry dla pakerów! Czym się różnią od zwykłych gofrów? To proste - składnikami.
Przedstawiam Wam, zdrowe, wysokokaloryczne i przede wszystkim smaczne gofry.
Oczywiście nasza wybranka, która raczej unika stawiania słów "masa" przy jej imieniu, również może spróbować naszych gofrów, raz na jakiś czas nie zaszkodzi :).
Składniki:
150 g owsianych
3 jajka
2 łyżki kakao rozpuszczalnego
2-3 łyżeczki cynamonu
3 jajka
2 łyżki kakao rozpuszczalnego
2-3 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Płatki mielimy na mąkę. Wsypujemy do miski razem z cynamonem i kakao.
Wybijamy jaja, żółtka osobno od białek. Białka ubijamy na pianę, i wraz z
żółtkami wlewamy do miski. Mieszamy, dolewając stopniowo wodę, aby
konsystencja była odpowiednia (masa ma być trochę gęstsza niż ciasto
naleśnikowe).
Rozgrzewamy gofrownicę lub jak ktoś nie ma, to patelnie i pieczemy/smażymy.
Rozgrzewamy gofrownicę lub jak ktoś nie ma, to patelnie i pieczemy/smażymy.
Wartości odżywcze:
Białko: 37 g (z tego 20 g zwierzęce)
Węglowodany: 95g (dodatki typu dżem nie wliczone)
Tłuszcz: 26 g
Kalorie: ok. 770
Tłuszcz: 26 g
Kalorie: ok. 770
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz